Näytä kaikki kuvat

GRADIENT R-5 'REVOLUTION' - KAIUTINPARI

Gradient Revolution sarja on täydentynyt passiivisella R-5 - mallilla.  Erikseen käännettävä ala-ja yläosa tekevät kaiuttimesta äärimmäisen tunteettoman huoneen haittavaikutuksille.

Lue lisääShow less
7 317 $
Väri
  • Musta (RAL 9005)
  • Valkoinen (RAL 9003)
Verkon väri
  • Musta
  • Valkoinen
Kaiutinkangas
  • Musta
Kaiutinliitäntä
Kaiutinkaapeli
Toimitusaika noin 2 viikkoa tällä hetkellä.
Tuotekuvaus

GRADIENT R-5 "REVOLUTION"

Gradient Revolution-sarjan kaiuttimille on ollut ominaista suuren paneelin ja pienen tarkkailukaiuttimen parhaat puolet. Näistä lähtökohdista kehitettiin kaiutinkonsepti, joka on tunteettomampi huoneen haittavaikutuksille kuin useimmat muut kaiuttimet. Tilantuntu on uskomaton, seinien vaikutus toistoon olematon.  Kuulija siirtyy suoraan keskelle musiikkia. Ensimmäinen Revolution-versio esiteltiin vuonna 1993. Odotettu passiivinen Gradient R-5 jatkaa edeltäjiensä tavoin vallankumousta.

DIPOLIBASSO

Gradient Revolution -kaiuttimen basso-osa koostuu kahdesta pitkäiskuisesta 12 tuumaisesta erikoiselementistä. Entistä tukevampi rakenne on täysin koteloimaton.  Koteloimattoman rakenteen ansiosta bassojen säteilykuvio on kahdeksikon muotoinen (dipoli) paneelikaiuttimien tapaan. 

Tavallinen koteloitu kaiutin säteilee matalilla taajuuksia kaikkiin suuntiin. Äänentoistoa värittäviä seisovia aaltoja syntyy silloin kolmessa suunnassa: samansuuntaisten seinien sekä katon ja lattian välille. Gradient Revolution ei synnytä lattian ja katon suuntaista seisovaa aaltoa. Sellaisia voi syntyä vain kaiuttimen säteilysuunnassa. Kuten aikaisempienkin Revolution versioiden, myös uuden Revolutionin basso-osa on kääntyvä. Se voidaan suunnata huoneessa eri tavoin. Tämän ansiosta seisovien aaltojen vaikutus toistoon saadaan minimoitua. Bassotoisto on tasaisempi kuin millään muulla rakenteella.

YKSIPISTESÄTEILIJÄ

Uusin Revolutionin kehitysversio hyödyntää aikaisemmin Gradient 1.4-malliin kehitettyä koaksiaalista elementtiä. Elementin reed-paperista valmistettu kartio toimii keskiäänialueella. Korkeimmat taajuudet toistetaan alumiini-magnesium diskantilla joka sijaitsee keskiäänielementin keskellä. Näin aikaansaatu pistemäinen äänilähde on yleisesti hyväksytty ihanteelliseksi erinomaisen vaihe- ja amplitudivasteensa vuoksi. Lopputuloksena syntyy erittäin tarkka, vakaa ja kolmiulotteinen äänikuva.

AKUSTINEN RESISTANSSIKOTELO

Uusi Gradient Revolution hyödyntää erinomaista palautetta saaneen Gradient 1.4-kaiuttimen pallonmuotoista yläosaa. 

Pallo on ihanteellinen muoto ilman rakenteellisia rajapintoja ja epäjatkuvuuksia.  Symmetrinen kotelo vuotaa vastavaiheista viivästettyä ääntä kotelon takaa, eliminoiden edestä kaiuttimen taakse siirtyvän suoran äänen. Lopputuloksena kaiuttimen taakse ei käytännössä säteile keski- ja korkeita ääniä lainkaan ja näin haitallisia heijastuksia kaiuttimen takana olevista pinnoista ei synny. Kyseisestä Gradientin kehittämästä teknologiasta käytetään nimitystä akustinen resistanssikotelo.

Koska kaiutinkotelo vuotaa hallitusti, kotelon sisälle ei synny painetta. Tämä ominaisuus takaa kaiutinelementin vapaan liikkeen, aivan kuin se olisi ilman koteloa. Samalla haitalliset kotelovärinät pienentyvät merkittävästi.

Gradient Revolutionissa säteilykuvioihin eri taajuuksilla on kiinnitetty erityistä huomiota. Kaiuttimesta itsestään tai lähipinnoista heijastuu kuuntelupaikalle ääntä äärimmäisen vähän. Tavanomaisten kaiuttimien synnyttämä lattiaheijastus on Revolutionissa minimoitu. Huoneen vaikutus keskialue- ja diskanttitoistoon on tavanomaista pienempi. Erillinen pallo-osa on lisäksi suunnattavissa niin vaaka- kuin pystysuunnassa, jolloin korkeiden äänien sävyjä voi edelleen säätää. 

TASAINEN TEHOVASTE

Gradient Revolution -kaiuttimen kuuntelupaikalle säteilemä suora ääni on hyvin tasainen. Mutta tämä ei vielä riitä. Jokainen kaiutin säteilee ääntä myös kaikkiin muihin suuntiin. Jos kaiuttimen kokonaissäteilyssä on korostumia ja vaimentumia, kaiuntakenttä muodostuu epätasaiseksi, ja ääni värittyy. Kun eri suuntiin mitatut toistokäyrät ovat tasaisia, myös tehovasteesta tulee tasainen.

MONIPUOLISET SIJOITTELUMAHDOLLISUUDET

Gradient Revolution voidaan sijoittaa kuuntelutilaan kuten paneelikaiutin. Kaiuttimen ja takaseinän väliin jätetään tilaa metri tai kaksi. Paneelisijoituksessa basso-osa voidaan suunnata eri tavoin seisovien aaltojen minimoimiseksi. Kun tavallinen paneelikaiutin sijoitetaan seinää vasten, bassotoisto vaimenee ja keskiäänialue värittyy aikaisten heijastusten vuoksi. Gradient Revolution ratkaisee kummankin ongelman:

Seinäsijoituksessa basso-osa suunnataan säteilemään seinän suuntaisesti. Basson tasoa voidaan säätää muuttamalla etäisyyttä seinästä. Kaiuttimen lievä kääntäminen puolestaan antaa mahdollisuuden basson sävyjen hienosäätöön. Keskiääni- ja diskanttialue toistuu puhtaasti, sillä haitallisia aikaisia seinäheijastuksia ei synny vaimennetun takasäteilyn ansiosta. Ääni seinäsijoituksessa on yhtä puhdas kuin paneelisijoittelussa.

KAIUTINLIITÄNNÄT

Voit valita kaiuttimet joko perinteisillä naparuuveilla tai korkealaatuisella Neutrik speakON-liittimellä. Kaiutinliitin on kaiuttimen pohjassa josta kaiutinkaapeli voidaan viedä vapaasti haluttuun suuntaan tai vaikkapa suoraan lattiarakenteisiin, mikäli kaapeli halutaan pois näkyvistä. Toimitamme tarvittaessa kaiuttimiin kaapelit, joiden pituudet ovat valittavissa tilauksen yhteydessä. Myös kahden päätevahvistimen käyttö (bi-amping) on mahdollista 4-napaista kaiutinjohtoa ja speakON-liitintä käyttäen. 

MONIA HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA

Uusi Gradient Revolution on tyylikäs olipa bassoelementit suunnattu sivulle tai eteen. Helposti kytkettävä kaiutinliitin on kaiuttimen pohjassa josta kaiutinkaapeli voidaan viedä vapaasti haluttuun suuntaan tai vaikkapa suoraan lattiarakenteisiin, mikäli kaapeli halutaan pois näkyvistä. Uusi Gradient Revolution on suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Kaikkien materiaalien laatuun ja viimeistelyyn on kiinnitetty erityistä huomiota. 

KOKONAISUUS RATKAISEE

Kaiutinsuunnittelu on anteeksiantamatonta. Hienot ideat, uudet toimintaperiaatteet, eksoottiset materiaalit tai kalliit komponentit eivät takaa hyvää lopputulosta. Yksikin äänellinen virhe voi pilata muutoin erinomaisen kaiuttimen. Revolution kaiuttimen suunnittelussa ja valmistuksessa on hyödynnetty vuosikymmenien kokemusta kaiutintekniikassa.

Valmiin kaiuttimen takana on useita erilaisia mekaanisia ja sähköisiä prototyyppejä, satoja kuuntelutunteja tehtaan kuuntelutiloissa, henkilökunnan kotona ja "kultakorvaisten" asiakkaiden luona. Gradient Revolution -kaiuttimen monista käänteentekevistä teknisistä ratkaisuista huolimatta - tai niiden ansiosta - toivomme kuuntelijan huomion kiinnittyvän ensisijassa musiikkiin. Jos näin käy, se on paras kiitos kaiuttimen valmistajalle.

Lue lisääShow less
Tekniset tiedot

Malli
Gradient R-5
Taajuusvaste
30-20000Hz +/-2dB, korkeilla äänillä raja yli 50kHz.
Jakotaajuus
200Hz ja 2500Hz
Impedanssi
6 Ohm, minimi 5 Ohm
Suositeltu vahvistinteho
50-250W
Herkkyys
88dB/2.83V/1m
Elementit
2x300mm pitkäiskuinen basso, 176mm reed- paperi keskiääni, koaksiaalinen Al/Mg diskantti 25mm.
Säteilykuviot
Basso: dipoli, keskialue & diskantti: kardioidi
Liitännät
Naparuuvit tai neljä-napainen Neutrik speakON liitin
Mitat (LKS)
42 × 104 × 32cm
Paino
35kg
Huonekoko
Keskisuuri/Suuri
Kotiteatteriin
Kyllä
Valmistusmaa
Suomi
Ladattavat tiedostot
Gradient R-5 user guide
Käyttöohje englanniksi
Lataa (2.5MB)
Katso myös
5 488 $

Monet muistavat Gradientin legendaarisista 1.-kaiuttimista. Ensimmäinen Gradient 1.0 valmistettiin vuonna 1984 ja viimeinen Gradient 1.3 vuonna 1997.

Näiden legendaaristen kaiuttimien henki on syvällä Gradientin sielussa. Alan kansainvälisten julkaisujen korkealle ylistämä Gradient 1.4 jatkaa ykkössarjan henkeä.

610 $
Vain verkkokaupassamme

Gradient BS-1 täyttää vaativimmatkin odotukset jalusta-/hyllykaiuttimelta.  Mustana tai valkoisena saatava BS-1 voidaan asentaa pysty- tai vaaka-asentoon, myös lähelle seinää. Suomessa valmistettu Gradient BS-1 on korkealuokkainen kaiutin kilpailukykyiseen hintaan.

Gradient BS-1 on myös erinomainen kaiutin keski-tai takakaiuttimeksi monikanava-järjestelmiin. Tämän vuoksi kaiutin on hinnoiteltu kappaleittain.

Huomaa että Gradient BS-1 on verkkokauppatuote ja saatavilla vain Gradient Storesta.

Valikko

Asetukset