Näytä kaikki kuvat

GRADIENT 1.4 - KAIUTINPARI

Monet muistavat Gradientin legendaarisista 1.-kaiuttimista. Ensimmäinen Gradient 1.0 valmistettiin vuonna 1984 ja viimeinen Gradient 1.3 vuonna 1997.

Näiden legendaaristen kaiuttimien henki on syvällä Gradientin sielussa. Alan kansainvälisten julkaisujen korkealle ylistämä Gradient 1.4 jatkaa ykkössarjan henkeä.

Lue lisääShow less
5 488 $
Väri
  • Musta (RAL 9005)
  • Valkoinen (RAL 9003)
Verkon väri
  • Musta
  • Valkoinen
Kaiutinliitäntä
Kaiutinkaapeli
varastossa
Tuotekuvaus

GRADIENT 1.4

Sunnitellessamme ensimmäistä Gradient 1.0-kaiutinta 40 vuotta sitten, tavoitteenamme oli tehdä kaiutin joka kuulostaisi erinomaiselta kaikentyyppisissä tiloissa. Sama suunnittelufilosofia on ohjannut kaikkien Gradient-kaiuttimien kehitystä ja luonut uusia teknologisia läpimurtoja vuosien varrella.

Gradient 1.4 jatkaa samalla linjalla: kaiuttimessa yhdistyvät Gradient 1.-sarjan henki ja historian aikana kehittämämme uudet teknologiat.  

UUSI KOAKSIAALINEN ELEMENTTI ILMAN KOMPROMISSEJA

Ensimmäinen koaksiaalinen rakenne kaiuttimissamme esiteltiin vuonna 1993 julkaistussa Revolution-mallissa. Gradient 1.4 hyödyntää uutta koaksiaalista elementtiä, joka on tehty yksinomaan Gradientille Norjassa. Elementin reed-paperista valmistettu kartio toistaa keskiäänet 2500 Hz:n asti. Korkeat taajuudet aina 20 kHz:n toistetaan uudella alumiini-magnesium diskantilla joka sijaitsee keskiäänielementin keskellä. Näin aikaansaatu pistemäinen äänilähde on yleisesti hyväksytty ihanteelliseksi erinomaisen vaihe- ja amplitudivasteensa vuoksi. Lopputuloksena syntyy erittäin tarkka, vakaa ja kolmiulotteinen äänimaisema.

Koska uudella elementillä ei toisteta lainkaan matalia ääniä, elementin reunus on saatu mahdollisimman matalaksi. Näin reunuksesta ei synny haitallisia heijastuksia.

AKUSTINEN RESISTANSSIKOTELO

Kaiutinkotelon itsensä aiheuttamien heijastusten minimoimiseksi koaksiaalinen elementti on upotettu Gradientin kehittämään pallonmuotoiseen koteloon. 

Gradient 1.4 hyödyntää monista aikaisemmista malleista tutuksi tullutta akustista resistanssikoteloa. Nyt rakenne on kehitetty mahdollisimman ideaaliseksi: pallo on ihanteellinen muoto ilman rakenteellisia rajapintoja ja epäjatkuvuuksia.  Symmetrinen kotelo vuotaa vastavaiheista viivästettyä ääntä kotelon takaa, eliminoiden edestä kaiuttimen taakse siirtyvän suoran äänen. Lopputuloksena kaiuttimen taakse ei käytännössä säteile keski- ja korkeita ääniä lainkaan ja näin haitallisia heijastuksia kaiuttimen takana olevista pinnoista ei synny.

Koska kaiutinkotelo vuotaa hallitusti, kotelon sisälle ei synny painetta. Tämä ominaisuus takaa kaiutinelementin vapaan liikkeen, aivan kuin se olisiilman koteloa. Samalla kotelovärinät pienentyvät merkittävästi

BASSO ALLE 30 HERTSIN

Alle 200 Hz:n taajuudet toistetaan 27 Hz:n viritetyllä bassorefleksikotelolla. Kotelon pohjassa on Seasin Norjassa valmistama 220 mm halkaisijaltaan oleva pitkäiskuinen elementti. Elementin jäykkä alumiinikartio takaa puhtaan ja tarkan bassontoiston.

TOIMINNALLINEN SUUNNITTELU

Kaiuttimen muodon jokaisella yksityiskohdalla on toiminnalinen merkitys joka on seurausta akustisesta suunnittelusta. Kotelo on valmistettu täysin kierrätettävästä teknopolymeeristä Suomessa. Materiaali ja kaiutinkotelon muoto takaavat poikkeuksellisen jäykkyyden kotelovärinöiden minimoimiseksi.

LIITÄNNÄT KAIUTTIMEEN

Voit valita kaiuttimet joko perinteisillä naparuuveilla tai korkealaatuisella Neutrik speakON-liittimellä. Kaiutinliitin on kaiuttimen pohjassa josta kaiutinkaapeli voidaan viedä vapaasti haluttuun suuntaan tai vaikkapa suoraan lattiarakenteisiin, mikäli kaapeli halutaan pois näkyvistä. Toimitamme tarvittaessa kaiuttimiin kaapelit, joiden pituudet ovat valittavissa tilauksen yhteydessä. Myös kahden päätevahvistimen käyttö (bi-amping) on mahdollista 4-napaista kaiutinjohtoa käyttäen. 

Lue lisääShow less
Tekniset tiedot

Malli
Gradient 1.4
Taajuusvaste
30-20000Hz +/-2dB, korkeilla äänillä raja yli 50kHz.
Jakotaajuus
200Hz ja 2500Hz
Impedanssi
4 ohm
Suositeltu vahvistinteho
50-250W
Herkkyys
87dB/2,83V/1m
Elementit
1x220mm pitkäiskuinen basso, 176mm reed- paperi keskiääni, koaksiaalinen Al/Mg diskantti 25mm.
Säteilykuviot
Basso: pallo, keskialue & diskantti: kardioidi
Muuta
Kuuntelukulman säätö keskiäänialueelle ja diskantille, Bi-amping - mahdollisuus.
Liitännät
Naparuuvit tai neljä-napainen Neutrik speakON liitin
Mitat (LKS)
32 x 92 x 32cm
Paino
15kg
Huonekoko
Keskisuuri/Suuri
Kotiteatteriin
Kyllä
Valmistusmaa
Suomi
Ladattavat tiedostot
Katso myös
610 $
Vain verkkokaupassamme

Gradient BS-1 täyttää vaativimmatkin odotukset jalusta-/hyllykaiuttimelta.  Mustana tai valkoisena saatava BS-1 voidaan asentaa pysty- tai vaaka-asentoon, myös lähelle seinää. Suomessa valmistettu Gradient BS-1 on korkealuokkainen kaiutin kilpailukykyiseen hintaan.

Gradient BS-1 on myös erinomainen kaiutin keski-tai takakaiuttimeksi monikanava-järjestelmiin. Tämän vuoksi kaiutin on hinnoiteltu kappaleittain.

Huomaa että Gradient BS-1 on verkkokauppatuote ja saatavilla vain Gradient Storesta.

Valikko

Asetukset